De coöperatie Scillz is op 16 april 2016 opgericht door vijf oud-collega's van het Edith Maryon College, na sluiting in 2015. Zij delen hun passie voor opleiden en hun jarenlange ervaring in het opleiden. Tevens hebben zij zelf gewerkt of werken nog steeds in de antroposofische zorg. 

Momenteel zijn de volgende oprichtingsleden voor Scillz actief: Alexandra Buijsman, Manfred Flessner en Christoph Rosenkranz. Hieronder stellen zij zich voor. Een grote groep deskundige en betrokken docenten en trainers ondersteunt hen bij de uitvoering van de opleidingen en trainingen. 

De oprichtingsleden hebben als rechtsvorm voor een coöperatie gekozen, om daarmee leden de gelegenheid te bieden mee te werken aan de verdere ontwikkeling binnen de zorgorganisatie en om aan te sluiten bij huidige ontwikkelingen in de zorg. Meer informatie daarover is te vinden op de pagina Lidmaatschap Coöperatie.

Even voorstellen: Alexandra Buijsman

Mijn hele werkzame leven (30 jaar) zet ik mij in voor de opgroeiende en zich ontwikkelende mens vanuit de inspiratie van de antroposofie. Eerst als vrijeschoolleerkracht, later als (heil)pedagoog/Z-verpleegkundige op de Zonnehuizen en de laatste 14 jaar tevens als (coördinerend) docent voor de toen nog interne opleiding tot therapeutisch begeleider.

Als opleider en zorgverlener ben ik voortdurend op zoek naar welke skills professionals nodig hebben om zich persoonlijk en in het beroep te ontwikkelen tot een menswaardige zorgverlener. Naast mijn taak als mede-bestuurder en coördinerend docent, verzorg ik lessen, zoals intervisie, studiebegeleiding, mensbeeld, levensfasen, temperamenten en jaarfeesten. Daarnaast geef ik individuele coaching en teambuilding, waarbij oefeningen uit de bedrijfseuritmie ingezet worden.

Samen met mijn man run ik een gezinshuis en een antroposofische boekwinkel in Zeist: Boekerij de Phoenix.

AB vlcsnap 2020 05 18 16h54m10s128

 

Even voorstellen: Manfred Flessner

Begin jaren negentig heb ik als zij-instromer de zorg leren kennen. Er lag eerder een carrière als ambtenaar op mijn pad, maar n.a.v. bijzondere ervaringen en ontmoetingen tijdens mijn vervangende dienstplicht in de gehandicaptenzorg heb ik besloten om te switchen. Met een opleiding tot Z- verpleegkundige in mijn rugzak en werkend in de Heilpedagogiek en Sociaaltherapie, heb ik als groepsbegeleider, werkbegeleider en teamleider in Duitsland, Nederland en Frankrijk 15 jaar lang praktijkervaring op kunnen doen. Deze ervaringen zet ik nu in om bij te dragen aan de beroepsvorming van anderen in dit prachtige vak waar elke dag iets nieuws te ontdekken valt.

Sinds 2008 werk ik fulltime als opleider en heb hiervoor ook een pedagogisch - didactische docentenopleiding gevolgd.

Als medeoprichter en bestuurder van Scillz houd ik mij bezig met de bedrijfsvoering. Inhoudelijk ontwikkel ik trainingen en verzorg ik in de opleiding diverse taken zoals coördinatie, intervisie, studiebegeleiding en begeleid ik de lessen die onder methodisch werken vallen. 

Nieuwsgierigheid, ontwikkelen van vakmanschap, ondernemen en aansluiten bij de ander zijn voor mij kernbegrippen als opleider en tegelijk ook kernbegrippen voor het vak waarvoor Scillz opleidt.

MF vlcsnap 2020 05 18 16h45m43s500

 

Even voorstellen: Christoph Rosenkranz

Mijn werkervaring in de  gehandicaptenzorg, jeugdpsychiatrie en onderwijs is bijna 40 jaar. Hiervan ben ik vele jaren werkzaam geweest als begeleider, teamleider en leidinggevende. Daarnaast 18 jaar als werkbegeleider, praktijkopleider, docent en coördinerend docent en 7 jaar als coach en supervisor.  Naast mijn taak als medebestuurder en -oprichter van Scillz verzorg ik studiebegeleiding, supervisie en intervisie, coaching, en lessen over zorgmethodiek, samenwerken en ervarend leren.

Voltooide opleidingen: Sociaaltherapie / Heilpedagogie, Post HBO Supervisie en Coaching. 

Om begrip, verbinding en inzichten in de menselijke ontwikkeling te verdiepen, zoek ik inspiratie in holistische en spirituele mensvisies, zoals de Antroposofie. 

CR vlcsnap 2020 05 18 16h47m10s173