Hechting - op zoek naar begrip!

Hechting is in de huidige tijd een belangrijk onderwerp. Zowel op scholen als in instellingen zien we veel kinderen en volwassenen die in hun jeugd onveilig gehecht en/ of getraumatiseerd zijn. De gevolgen hiervan zien we in het gedrag en in de gezondheid. Wat komen we tegen, hoe begrijpen we het gedrag en wat kunnen we doen? Hierbij wordt naast de reguliere visie de antroposofische over het voetlicht gebracht.

Resultaat:

Je herkent het mogelijke gedrag van personen met hechtingsproblematiek en/of traumatisering en hebt er begrip voor ontwikkeld. Je hebt kennis genomen van de begeleiding van dit gedrag.

Werkvormen:

In deze workshop wordt naast theorie veel voorbeelden gegeven. Er worden inlevingsoefeningen gedaan en tekeningen worden bekeken. Rollenspel vormt een deel van de inhoud.

Docent(en)

Geertje Post Uiterweer (1950); vrijeschoolleerkracht, trainer, opleidingsmanager / adviseur en schrijver van het boek: Je kan er ook anders naar kijken, over gedragsproblemen bij kinderen en volwassenen.

foto Geertje

Geertje:

“Graag wil ik mijn ervaringskennis delen, zodat deelnemers de mogelijkheid hebben iets toe te voegen aan hun eigen pakketje ervaringskennis.“

Aanmelden

Wil je je interesse kenbaar maken voor deze training of heb je een andere vraag? Dan kun dat door een mail ge sturen naar: info@scillz.nl