Type training: in company
Datum: in overleg
Locatie: in overleg
Duur: nader te bepalen
Kosten: op aanvraag

Een interactieve workshop voor teams die gerichter willen werken aan een helende omgeving op de leefgroep.

Doelstellingen

Het team leert leefruimtes beter waarnemen en krijgt oog voor de werking van vormen, kleuren en materialen. Het team wordt geïnspireerd om hiermee aan de slag te gaan en krijgt praktische tips en handvaten voor verbetering van de leefomgeving van de eigen doelgroep.

Werkvormen

Uitleg, plenair gesprek, waarnemingsoefening, de eigen locatie onderzoeken en samen suggesties voor verbetering formuleren. De deelnemers ontvangen het boekje ‘Helende omgeving voor mensen met ontwikkelingsproblemen’

Docent(en)

Annemieke Korte (1957) werkte jarenlang als begeleider en teamleider in de VGZ en in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Aansluitend werkte zij als opleider, waarbij zij zich ging bezighouden met het onderwerp ‘helend klimaat’. Op dit moment is zij werkzaam als docent en is zij als projectmedewerker verbonden aan de NVAZ: de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders.

foto Annemieke

Annemieke:

“Ik zie het als mijn missie om de speciale kleine dingen te verhelderen die maken dat mensen met ontwikkelingsproblemen beter in balans zijn en blijven. Hiermee schep je een basis voor verdere ontwikkeling”.

Review

“Door deze workshop ben ik me meer bewust van de werking van de omgeving op de mensen waar ik mee werk. Ik heb ideeën gekregen om mee aan de slag te gaan. Het leukste vond ik om samen met collega’s te gaan kijken naar de woonkamer en daarover uit te wisselen”.

Aanmelden

Wil je je interesse kenbaar maken in deze training of heb je een andere vraag? Dan kan dat door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.