09 mei 2023

Dit najaar starten wij weer met de recent ontwikkelde training 'Begeleiding en verzorging van mensen in hun laatste levensfase'. Deze training is in 2022 voor het eerst gegeven en zeer goed ontvangen. Daarom in 2023 een nieuwe ronde.

In 4 lesdagen leer je onder andere over de visie op de ouder wordende mens vanuit de antroposofie, dementie, voeding, verzorging, gemeenschapsvorming, beweging, verpleegtechnische handelingen, palliatieve zorg en rouwverwerking. 

07 maart 2023

Afgelopen periode hebben we weer 2 groepen van een welverdiend diploma Maatschappelijke Zorg niveau 3 mogen voorzien. Na de periode van corona waarin de uitreking sober of zelfs gedeeltelijk online plaatsvond, was het nu weer een feestelijke bijeenkomst met studenten, vrienden en familie. 

25 januari 2023

Dit voorjaar starten wij weer met een gecombineerde groep Maatschappelijke Zorg niveau 3 en 4. De lesdag daarvoor wordt de woensdag met als startdatum 12 april 2023.

04 november 2022

Begin oktober is er in Zeist een nieuwe lesgroep van start gegaan met de MZ opleiding (jaar 2022-2023). De kop is eraf voor deze groep en ze kunnen flink aan de gang met alle lessen en opdrachten. 

01 september 2022

De zomervakanties zijn voorbij, alle lesgroepen zijn weer begonnen en we hopen dat iedereen na een zonnige zomer weer enthousiast en opgeladen aan de slag kan.

Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe lesgroepen Maatschappelijke Zorg die dit najaar gaan starten. We starten in oktober in Zeist, voor deze groep zijn nog diverse plekken beschikbaar. In november starten we in Middenbeemster en deze groep is intussen bijna vol. 

15 juli 2022

Sinds vandaag hebben al onze lesgroepen zomervakantie. Wij wensen de studenten en al onze andere relaties een mooie zomerperiode toe.

Het kantoor van Scillz blijft de hele zomer bereikbaar. Ook de aanmeldingen voor de nieuwe lesgroepen in het najaar lopen gewoon door. Op dit moment zijn er voor zowel Zeist als Middenbeemster nog plekken beschikbaar. 

07 juni 2022

Van 1 juni tot 30 juni (17.00 uur) kunnen erkende leerbedrijven in een tweede aanvraagronde bij RVO weer subsidie aanvragen voor het realiseren van praktijkplaatsen voor met werkloosheid bedreigde werknemers en werkzoekenden.

19 mei 2022

Vanuit de Medische sectie van de Antroposofische Vereniging samen met het lectoraat AG, de Academie AG, de NVAZ, Plegan-opleidingen en Scillz wordt op zaterdag 11 juni een conferentie georganiseerd met de titel:

"ONE HEALTH-DOEN" Vanuit verbondenheid en inzicht in de samenhangen bijdragen aan het gezond zijn, worden en/ of blijven van mens, natuur en aarde.

De conferentie is bedoeld voor medewerkers uit de gezondheidszorg, landbouw, onderwijs en overige geïnteresseerden in One Health.

22 maart 2022

Op maandag 11 april starten wij op verzoek met een nieuw ontwikkelde training 'Begeleiding en verzorging van mensen in hun laatste levensfase'.

In 5 lesdagen leer je onder andere over de visie op de ouder wordende mens vanuit de antroposofie, dementie, voeding, verzorging, gemeenschapsvorming, beweging, verpleegtechnische handelingen, palliatieve zorg en rouwverwerking. 

21 maart 2022

De lente is losgebarsten en en de studenten van 2021 zijn druk met de laatste examens. Maar wij zijn volop bezig met de planning van de nieuwe opleidingen die in 2022 van start gaan. De inschrijving is geopend en de eerste aanmeldingen lopen binnen. Dit staat er op het programma:

14 januari 2022

Ondanks dat het door de coronamaatregelen wat anders ging dan anders, hebben we toch weer twee mooie diploma uitreikingen achter de rug.

15 december 2021

Helaas weer een nieuwe lockdown, waardoor we genoodzaakt zijn om de laatste lessen en trainingen in 2021 (waar mogelijk) weer online te geven. Gelukkig zijn we hier intussen redelijk bedreven in, maar er gaat toch niets boven het live contact in het klaslokaal. We wensen iedereen een mooie kerstperiode toe en wensen iedereen een gezond en voorspoedig 2022.

29 oktober 2021

Het was een mooie oktobermaand vol met bijzondere evenementen voor Scillz. Allereerst hebben op 12 oktober de studenten van de verkorte MZ4 opleiding hun diploma in ontvangst mogen nemen. Van harte gefeliciteerd allemaal!

24 augustus 2021

De zomervakantieperiode zit erop. Achter de schermen is er bij Scillz hard gewerkt aan de planning voor de opleidingen in het schooljaar 2021-2022.

24 juni 2021

De zomervakantie staat voor de deur. Met een enerverend jaar achter de rug is het tijd voor de studenten, docenten en organisatie om te genieten van een periode van opladen en een ander ritme.

Wij wensen iedereen een mooie en ontspannen zomerperiode toe!